Sådan ser du forskel på tør og udtørret hud

24/01/2019

I de mørke vintermåneder er det helt normalt at mærke symptomer på tør og udtørret hud. Det kan være stramhed eller ligefrem afskalning. Hvis du har en blanding mellem fedtet hud og tør hud, så kan du godt blive forvirret over din hudtype. Fordi hvad er forskellen på tør og udtørret hud?

Hudtypen (fedtet, tør eller kombineret) afgøres af fedtproduktionen i huden, som afhænger af gener, mens udtørring er en hudtilstand som handler om fugtniveauet i din hud.

Hvis du mest er fedtet, men i de kolde måneder oplever trist hud, stram hud eller hudirritation, så er du sikker udtørret.

 

Sådan behandler du tør hud

Brug olierige, plejende og nærende produkter til din hud. Det kan være Restorative Cream, som er rig på Solbærkerne olie, Jojoba olie og Hypenkerneolie.

Din hud kan også have godt af en ansigtsolie om aftenen efter afrensning og toning, eller en fugtgivende ansigtsmaske som Restorative Mask.

Tip: lad masken sidde natten over for en dybdegående fugtbehandling og opfrisket hud.

 

Sådan behandler du udtørret hud

Når din hud er udtørret er målet at genskabe væskebeholdningen i huden, så et fugt produkt burde kunne gøre tricket: Daily Hydration og Daily Hydration+ giver ekseptionel fugt og pleje med Hyaluron syre (Læs også blogindlægget ‘Naturlig glød med Hyaluron syre‘)

Hyaluron syre tiltrækker og bevarer fugt op til 1000x sin egen vægt og forhindrer væsketab gennem huden. Hydratorer giver øjeblikkelig fugt og genskaber tør, udtørret hud. Kan bruges dagligt.

Derefter kan du holde hydratorerne inde med en fugtgiver efter din hudtype. Når du har genindført disse vitale plejestoffer til din hud, vil forskellen mellem udtørret og gennemfugtet hud være meget tydelig.

 

Husk: Uanset om din hud er tør eller udtørret, er det vigtigt at finde netop dét produkt, som virker for din hud. Og så holde sig til en fast rutine.