SPF på juleferien – 5 grunde til at bruge solbeskyttelse

11/12/2018

SPF om vinteren? Det er let at glemme solen når du er helt pakket ind, men lad ikke de kolde temperaturer narre dig.

Her er 5 grunde til at bruge SPF på juleferien:

Sne reflekterer op til 80 procent UV lys

  • UV stråler reflekteres på sne, så du bliver ramt af samme stråle 2 gange! Det er det samme når du står ved vand, så ligegyldigt om du svømmer i den Mexikanske Golf eller snowboarder i Colorado: du skal minimere risikoen med solcreme.

 

  • Op til 80 procent af solens stråler går gennem skyerne. Selvom du ikke mærker eller ser solen, arbejder dens skadelige stråler stadig hårdt.

 

  • Daglig brug af SPF15 eller mere reducerer risikoen for at udvikle melanoma med 50%. 1 ud af 50 personer vil blive ramt af melanoma (modermærkekræft), men du kan kraftigt reducere risikoen med daglig brug af solcreme. Hvis du kun bruger ét ansigtsprodukt, så brug et med SPF. Bedre endnu: kombiner farve og pleje i en farvet dagcreme med SPF, som Moisturizing Tint SPF 30+, for at spare dig selv for et ekstra trin.

 

  • Ansigt, hoved og nakke er der hvor mest hudkræft opstår. Solens UV stråler lukker ikke ned om vinteren, selvom det føles sådan ind imellem. Selvom du har jakke og sweater på er en god del af din hud eksponeret for strålerne.

  • UV stråling forhøjes 4 til 5 procent for hver 300 meter over havoverfladen du bevæger dig. For at sætte det i perspektiv er basis højden over havet et skisportssted som Val Thorens, Frankrig, 2,3 km. Du er måske dybt begravet i sne, men du er altså også meget tættere på solen end normalt. Solar Shade SPF 50 er skabt til sart, sensitiv hud og er en fantastisk daglig solbeskyttelse. Plus – den er lille nok til at du må rejse med den i hele verden.

 

Source: skincancer.org