5 tip til hurtig rengøring af dine makeup pensler

17/10/2018

Fordi rene pensler betyder makeup i klare farver og uden bakterier

Lad os starte med en absolut nødvendighed, som hjælper dig til bogstavelig talt at ’starte forfra’ her i efteråret: en hurtig rengøring af dine makeup pensler.

Vi ville ønske, at pensler var selv-rensende.

Det er de ikke.

Faktisk er det sådan, at dine pensler opsamler ALT de kommer i nærheden af, og ikke kun luftbårne partikler, men også bakterier fra din hud.

Hvis det ikke er nok til at gøre dig grøn i ansigtet og få renset penslerne i en fart, så prøv at se på dem: pigmentet fra dine produkter ender i penselhårene. Udover det med at sende bakterier videre, så kan det mudre farverne på dine nye produkter. Og det er jo ærgerligt, ik’.

***

Heldigvis kan en grundig penselvask i en mild håndsæbe eller shampoo gøre underværker.

Her får du 5 tip til hurtig rengøring af dine makeup pensler, som også gør underværker for din daglige makeup:

  1. Hold penslen lodret med hårene nedad, mens du forsigtigt arbejder sæben ind i hårene. Du kan bruge et glas eller din håndflade
  2. Skyl nu grundigt under rindende varmt vand indtil der ikke er mere sæbe tilbage – stadig med penslen lodret, så der ikke kommer vand ned i skaftet, da limen ellers vil opløses
  3. Tryk penslen forsigtigt i et håndklæde for at få så meget væde ud som muligt
  4. Hæng penslen på en bøjlestang/håndklædestang med en elastik som herunder eller læg penslen skråt med hårene nedad, så den hviler uden at stå på hårene – evt på et rullet håndklæde
  5. Lad tørre helt igennem – evt natten over

Du skal altid så vidt muligt, vælge pensler med kunstigt hår. Af bedste slags naturligvis, ellers får du ikke et optimalt resultat.

Men vidste du, at du ved at vælge pensler med kunstigt hår også er med til at stoppe brug af dyr i kosmetikindustrien? Med Glo Skin Beautys pensler støtter du Beauty Without Bunnies, som står for den højeste standard indenfor etisk ansvar og værdier i kosmetikbranchen. Glo Skin Beauty handler nemlig ikke med eller i lande, hvor dyreforsøg er tilladt. Derfor er vores pensler af den finest kvalitet kunsthår; så bløde, så du tror det er kanin..

Det kan du læse meget mere om i vores blogindlæg 3 gode grunde til at vælge pensler med kunsthår

 

God vaskedag 🙂